Snart är det jul…

Ett nytt kapitel
2015-12-19
Recensioner
2016-01-04

Snart är det jul!

En tid för många då det handlar om att umgås, äta gott, vänta på tomten och kanske på snön.

För många är julen en tuff högtid. Många anmälningar kommer in kring våld i nära relationer. Alkoholen är självklar för många när julen ska firas och under kvällens gång går det fel.

Vi får inte glömma alla de barn som blir vittne till våld i sitt hem. De barn som resten av livet får bära med sig minnena och rädslan inför jul och andra storhelger.

Låt oss börja prata om ett problem som finns och  drabbar så många. Låt oss som inte är drabbade våga prata så att de som är utsatta vågar berätta och söka hjälp.

Låt julen våga handla om att hjälpa varandra och tänk då lite extra på om det finns någon i din omgivning som kan behöva just dig.

Kanske kan du bjuda in någon som sitter ensam, våga fråga det tysta barnet som går i dina barns klass (som alla misstänker inte har det så bra) om det vill fira jul hos dig/er. En julblomma till tanten i lägenheten ovan för dig. En chokladask till farbrorn som bor längre ner på din gata som mist sin fru och sitter ensam. Så lite som gör så mycket.

Våga fråga kvinnan som verkar vara orolig och rädd om du kan hjälpa henne med något.

För visst är det väl det julen handlar om, att umgås och ha det mysigt. Hjälp någon som behöver det för att du kan. Alla har inte samma möjlighet till en trygg jul.